Thursday, March 3, 2016

GHEORGHE DINU


 Tatal mamei mele, Gheorghe Dinu nascut in anul 1890 in Balasoieni din parintii Radu si Maria a fost insurat cu  Ilinca inainte de a pleca pe front si au avut o fata Tudora care a avut mai multi copii printre care si pe Milica, care la randul ei are o fata Elena
Dupa ce a revenit de pe front, a primit o medalie pentru serviciile aduse tarii.  



S-a despartit de Ilinca si s-a recasatorit cu Sima/Elena din Hobaia care era vaduva de razboi cu doi copii si au avut impreuna cinci copii pe Ilie, Rada, Tudora, Antone si Petre
Sima nascuta in 1896 a murit la 48 de ani in anul 1944 si bunicul a ramas vaduv de tanar la varsta de 54 de ani.
A fost un om muncitor si ambitios, taran mijlocas a avut 2,5 Ha de pamant si un loc de casa in centrul satului in afara de terenul si casa batraneasca, a mai luat apoi o mosie in arenda, a avut macelarie si un restaurant cu gradina si salon pentru baluri. 
Era ajutat la restaurant de Maria fiica lui Sima si la macelarie de fiul sau Antone
A dat pe baietii Ilie si Petre la scoala la Bucuresti unde au locuit la sora lor Maria in casa sotului sau Grigore.
A dat lui Tudora un pogon de teren agricol la padure in Balasoieni si locul de casa din centrul satului.
A dat fiicelor sale Rada si Tudora cate un teren in Bucuresti cu suprafata de 210 m.p. si lui Rada ca dota la casatorie un pogon in satul Hobaia si o arie de teren agricol in Balasoieni.
A dat lui Antone 1 Ha de teren, Antone a ramas in curtea parinteasca si si-a construit alaturi de casa veche-batraneasca o casa noua a sa.
Pana in anul 1962 tot pamantul a fost luat la colectiv.
Gheorghe a murit de suparare si boala in anul 1962 la varsta de 72 de ani la Bucuresti la fiica sa Rada si a fost inmormantat la Balasoieni. 


Prezenta pagina biografica face parte din Arborele Genealogic



 Webmaster: Justinian-Ion Cioroianu

No comments:

Post a Comment