Saturday, March 5, 2016

MARIA FILIP ( Radu)

Maria Filip (Radu) s-a nascut in anul 1916 la Hobaia (in act este trecuta gresit  Gradinari) din parintii Carstea Filip ( Radu) si Sima Filip (trecuta gresit in acte Maria Radu).
Dupa moartea tatalui sau Carstea Filip pe front, Maria a avut pensie de urmas.
Dupa ce mama sa s-a recasatorit cu Gheorghe Dinu din Balasoieni, Maria s-a mutat impreuna cu fratele sau Nicolae Filip si mama sa la casa lui Gheorghe.
Maria a ajutat mult in gospodarie la toate muncile pe mama sa care din doi in doi ani a nascut inca cinci copii de care a avut grija Maria cu multa dragoste ca si o adevarata mama a lor.
Mai tarziu cand Gheorghe a avut restaurant Maria vindea bautura la tejghea si facea ordine si liniste printre consumatorii scandalagii, a fost mereu respectata de consumatori si nici unul chiar si in stare avansata de ebrietate nu a agresat-o.
                                                 
 
Maria s-a casatorit cu Grigore Chiriac din Bucuresti care era maistru militar la Pirotehnia Armatei si nu au avut copii, Grigore a murit de tanar si Maria a ramas vaduva si s-a angajat la M.A.N. ca gestionara la depozitul de echipamente militare de langa APACA-cartier Militari-Bucuresti si a trait 93 de ani, a decedat la data de 23 august 2009.
A avut grija de trei fetite de mici pana au crescut mari si a lasat garsoniera sa utilata cu toate dotarile necesare uneia dintre ele, lui Cristina Cristea, a ajutat-o si in timpul facultatii si a iubit-o ca pe propriul sau copil. Cristina are un baiat.

                                            
Intalnire intre surori la Maria acasa.
Au venit in vizita la ea surorile sale Rada cu Tudora, acolo erau si Cristina
Cristea fata de care a avut grija Maria, cu sotul si baiatul ei: 




 
Prezenta pagina biografica apartine de pagina Sima/Elena si face parte din Arborele Genealogic




Webmaster: Justinian-Ion Cioroianu


 

No comments:

Post a Comment