Saturday, March 5, 2016

NICOLAE FILIP

Nicolae nascut inainte de 1914 la Hobaia (in act este trecut gresit  Gradinari) din parintii Carstea Filip (Radu) si Sima Filip (trecuta gresit in acte Maria Radu), a avut pensie dupa tatal sau Carstea Filip cazut la datorie si declarat erou de razboi.
Dupa ce mama sa s-a recasatorit cu Gheorghe Dinu din Balasoieni, Nicolae s-a mutat impreuna cu sora sa Maria si mama sa la casa lui Gheorghe Dinu.  
In timpul celui de al doilea razboi mondial a fost ofiter de cavalerie si in timpul luptelor a fost ingropat de viu de o bomba, dar a fost salvat fara sa aiba nici o rana dupa terminarea razboiului s-a casatorit cu Maria Buzilov  din Oltenita si au avut impreuna un fiu Nicolae.
Maria Buzilov a murit la nastere la data de 07.05.1947 iar sotul sau Nicolae Filip a suferit mult dupa pierderea sotiei si a murit dupa cca. trei ani prin anul 1950, probabil asasinat la Murfatlar unde lucra ca tehnician la statiunea viticola, a fost gasit mort pe calea ferata, iar apoi fiul sau Nicolae a fost infiat de sora bunicii sale Sima, de matusa Smaranda casatorita cu Nicolae Pena din Gradinari.


Prezenta pagina biografica apartine de pagina Sima/Elena si face parte din ARBORELE GENEALOGIC

  

Webmaster: Justinian-Ion Cioroianu


No comments:

Post a Comment